Bemutatkozás

Köszöntelek!

A nevem Rita.

A hétköznapokban ötvösként dolgozom, saját tervezésű ékszereket készítek.

A jóga gyakorlása több mint 10 éve az életem része, és úgy gondolom egész életem végig fogja kísérni. Már egészen fiatalon, szinte gyermekként nagyon nyitott és érdeklődő voltam a szellemi tanítások felé, egyik könyvet a másik után bújtam, próbáltam megérteni a teremtés összefüggéseit, miközben intenzíven mocorgott bennem a kérdés, hogy ki ez a lélek, akit úgy nevezek, "Én".

20 éves korom tájékán egyre erősebben éreztem, hogy nem kielégítő számomra pusztán a könyveket bújni; a valódi változáshoz gyakorlati eszközökre van szükségem. Ekkor találkoztam a Jóga Tan Ma Jógaiskolával. Az órákon a fizikai problémáim (gerincferdülés, rossz testtartás, gyenge erőnlét, hormonális problémák) kezelésére egy nagyon komplex, a test teljes működésére jótékony hatást kifejtő Hatha jóga gyakorlati rendszert tanultam éveken keresztül. Mindeközben azt tapasztaltam, hogy nem csak fizikai szinten történnek pozitív változások, hanem egész lényem egy folyamatos transzformáción megy keresztül lelki és tudati szinteken is. Elkezdtem rálátni mik azok a korlátozó mechanizmusok bennem, melyek okán képtelen vagyok megélni és kibontakoztatni saját belső késztetéseim, vágyaim és értékeim. Ezeknek tudatosítása sokszor fájdalmas szembesülés, mégis ez az első lépése annak, hogy valódi átalakulás történjen és képessé váljunk felfedezni és megélni azt az egyedi és különleges csodát, melyet minden élőlény magában hordoz. Ezt a belső folyamatot támogatta a jógaiskola által nyújtott átfogó és integrált szemléletű elméleti oktatás, a közös események (táborok, meditációk, lélekébresztő gyakorlatok, csillagjegyes találkozók, stb.) és a közösség ("barátok és társak az úton"). Ez utóbbit kiemelten fontosnak tartom, mert a valódi, őszinte és mély kapcsolódások hiánya miatt egyre elszigeteltebben élünk, és hajlamosak vagyunk azt az illúziót fent tartani, hogy rajtunk kívül mindenki problémamentes, boldog és sikeres. Nagyon felszabadító, amikor észre vesszük, hogy mindenki hasonló problémákkal küzd; ki még jobban benne van, ki egy kicsit kintebb. A kapcsolódás által egyre tudatosabban látsz rá, hogy mi az, amiben még nyakig ülsz, és mi az, amin éppen most lettél túl. Az értékes tapasztalatokból fakadó tudást egymásnak átadva, egymást támogatva és átölelve jóval nagyobbakat lépkedhetünk előre, mint otthon, egyedül, bezárkózva.

Ha kedvet érzel, gyere és próbáld ki neked mit adhat a jóga. Gyógyítsuk a tested, és induljunk el egy hosszú-hosszú úton, melyen egyre közelebb kerülsz kiteljesedett Önmagadhoz.